За учители 2

<  Предишна

На този адрес Polldaddy.com ще намерите още една програма за създаване на тестове. Учениците могат да избират от няколко възможни отговора. В текста на въпроса може да вмъкнете видео, звук, картина. Може да персонализирате изгледа на своята викторина, да я изпратите по е-поща, да настроите нейната продължителност (времетраене), появата на въпросите и техните отговори (по ред или разбъркано), да сложите свои известия към участниците.

CodeCogs     На този сайт можете да използвате калкулатор, да напише формула и да получите  HTML- код за вграждането й в сайт, да използвате електронни таблици.

Prezi.com- това е една платформа, която предлага един нов начин за създаване на презентации. Има възможност и за безплатно използване. Необходимо е само регистриране. 

"Prezi е облачно базиран софтуер за  презентации, който отваря един нов свят между белите дъски и слайдовете. The Zoomable платното го прави забавно за изследване на идеите и връзките между тях. Резултатът: визуално завладяващи презентации, които водят аудиторията си  по пътя на откритието."

Един пример:

PowToon създава продукти, които правят връзката между инфографиката и презентацията много тънка. Опаковани в една наистина интерактивна форма, лесна за работа, презентациите в PowToon може да се използват за адаптиране на приказки, разкази, бизнес презентации и др. Отделните страници се управляват от самостоятелен панел в лявата част на екрана, а обектите – чрез времевата линия под основната сцена. Чрез нея се задава таймингът, т.е. кога и откъде да се появи даден обект, каква анимация да изпълни, колко време да се задържи на сцената. Powtoon разполага с безплатен план, който ограничава продължителността на презентациите до 45 секунди. Политика на PowToon е периодично да предоставят възможност на своите потребители да се регистрират допълнително, с което да надградят своя базов план. Това им предоставя възможност да създават неограничени във времето презентации, които могат да бъдат споделяни с до 60 потребители (ученици), които също получават допълнителни преференции.

Предимството на Knovio е, че може да свърже аудио (глас) и видеото директно с вашата презентация. Това дава възможност за координация на гласа ви с презентацията, която тече паралелно в момента. Този ефект се постига в Knovio, след като се вмъкне готова PowerPoint презентация или снимка, на фона на която коментирате или разказвате нещо. Само с един клик може да запишете всичко това като видео и да го споделите в мрежата. Може да настроите Knovio така, че всеки път, когато някой гледа ваше видео, да получавате съобщение на електронната си поща или смартфона. Друг плюс на Knovio e, че отделните слайдове могат да бъдат вградени във вашия блог, уеб страница,  споделени в Twitter, Facebook и LinkedIn или да бъдат разпратени индивидуално на ваши колеги, ученици или приятели.

Buncee.com

Един уеб базиран инструмент за създаване и споделяне на дигитални платна, включващи различен вид медия.